Minden jog fenntartva ©2007-2018 Szivárvrány Bábszínházi Alapítvány

Határon átnyúló kapcsolatok
2017
Az államalapítástól Szent László király haláláig
bábos - interaktív játék


Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.
                                  
                         
Irány a régi honlap

A Szent László emlékév alkalmából különleges rendezvénnyel készült a Szivárvány Bábszínház.  Előadásaikkal, művészeti tevékenységükkel szombaton közelebbről is megismerkedhetett a közönség Kiskunhalas főterén.


A történelmi játék az államalapítástól Szent László haláláig elevenítette fel az eseményeket. A színjátszók saját dramaturgiával készültek Fejes Józsefné vezetésével. A programra szombaton délelőtt került sor a Bethlen téren.

- A magyar történelem megismertetése a cél – hangsúlyozta. - Régen is az volt a feladat, mint ma: az ország védelme a törvények betartatása és betartása által – tette hozzá.

A Szivárvány Bábszínházi Alapítvány államalapító királyainkra emlékezett műsorával. A hogyan védték hazánkat kérdésre törvények, legendák bemutatásával válaszoltak. A jeleneteket kiskunhalasi és tóthfalusi fiatalok adták elő.

- A bábozás segíti a vizuális és beszédkészség, a finommotorika fejlesztését. A közösségi együttlétek során egymás elfogadását is segítik a foglalkozások – fogalmazott Fejes Józsefné.

Forrás: http://www.halasmedia.hu/rovatok/kultura/foteri-babjatek