Játékos-bábos mesék

A báb egy csoda,
Az élettelen anyag életre kel,
A kisgyermek rácsodálkozik az életre kelt mesefigurákra,
átéli-és újraéli a történetet.

A Játékos-bábos mesesorozatban alkalmanként 1-1 mesét dolgozunk fel. Ismétlések során a gyerekek maguk is játszhatják a saját örömükre, – átélés és újraélés lehetősége-ahol a gyermek is részese lehet a játéknak.

Mindez a szülők jelenlétében és aktív szerepvállalásukkal. Közben beszédtechnikai, vizuális- és akusztikus figyelemfejlesztő játékokat játszunk. Előtérben a beszéd-mozgás egysége. Legyen mesés élmény a valóság, gyermekének játékos tanulás és hasznos időtöltés!

Szeretettel várjuk a gyermekeket szüleikkel együtt Kiskunhalason a Martonosi Pál Városi Könyvtárban

msg

A TŰFORGATÓKÖR 2020-ban tovább folytatja tevékenységét

1. Közösségi szellemben, ahol bárki-bármit készíthet, egymástól is tanulunk, hiszen átadjuk a tapasztalatokat.
2. Cél, hogy az összegyűjtött tudást, tapasztalatot továbbadjuk a fiataloknak!
3. Meghatározott tematika megismerkedünk a magyarság csodás népművészetével: melyik tájegységen milyen hímzésmintákat varrnak, milyen fonallal-milyen anyagra és milyen öltésekkel? Akinek megtetszik valamelyik tájegység motívuma, akkor azt drukkolás után varrhatja is – a segítség mindig megadatik.
4. FONTOS: Képzett, nagyon sok tapasztalattal rendelkező vezetője van a csoportnak: Dr. Ván Lajosné Irénke személyében, akitől nagyon sokat tanulhatunk.
5. A szervező munkát felvállalta alapítványunk, hiszen a hagyományőrzés, a népi kultúra ápolása ,megőrzése és továbbadása is feladatunk. 6. HAVONTA 1 TALÁLKOZÁS! KEDDI NAPOKON! 14 órakor Kiskunhalason a Martonosi Pál Városi Könyvtárban

msg